Image Alt

Adertjes op benen

  /    /  Adertjes op benen

Harmony XL Pro laser

Bij Pureclinics maken wij gebruik van de Harmony XL Pro laser, het meest uitgebreide vooraanstaande platform voor laserbehandelingen. Behandelingen met de Harmony XL-laser zijn zeer veilig en geven nauwelijks risico op het ontstaan van huidschade. Daarnaast bevat de laser een ingebouwde verkoelende techniek, waardoor de behandelingen veel comfortabeler voor u zullen zijn.

harmony-nijmegen-uden-behandeling
Beenvaatjes Verwijderen

Beenvaatjes verwijderen

Beenvaatjes zijn adertjes met een chronische verwijding als gevolg van verslapping van de vaatwand. De beenvaatjes zijn te herkennen als blauwe oppervlakkige vaatjes net onder de huid. Veel voorkomende plekken van beenvaatjes zijn de bovenbenen, knieholtes en rond uw enkels of kuiten. Risicofactoren voor het ontwikkelen van beenvaatjes zijn onder andere hormoonschommelingen tijdens uw zangerschap, een erfelijke aanleg of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaatjes. Ondanks het feit dat beenvaatjes geen medische klachten geven, kan het cosmetisch storend voor u zijn. Deze ontsierende rode of blauwe vaatjes kunnen efficiënt behandeld worden bij Pureclinics met de Nd;YAG Long Pulse 1064 laserkop.

Voor de behandeling

Voorafgaand krijgt u informatie over de behandeling tijdens een intakegesprek met een van onze ervaren huidtherapeuten. Er zal gekeken worden of de vaatjes geschikt zijn voor een behandeling, hoe de behandeling eruit zal zien en welk resultaat u mag verwachten. Uiteraard wordt u ook op de hoogte gebracht van mogelijke risico’s en gepaste nazorg. Ook uw algemene gezondheid en medische achtergrond zal ter sprake komen tijdens het intakegesprek. Het is belangrijk dat u minstens 4 weken voor de behandeling zo min mogelijk in contact bent geweest met de zon of uw huid goed beschermd heeft met minimaal factor 30. De huid mag tijdens de behandeling namelijk niet gebruind zijn. Mocht u last hebben van veel spataderen of een ander onderliggend probleem van de bloedvaten, dan is het belangrijk dat u eerst een arts of vaatchirurg raadpleegt. Overige zaken waar u rekening moet houden voorafgaand aan de behandeling:

 

• 24-48 uur het te behandelen gebied scheren (niet epileren!);
• Op de dag van behandeling het gebied vrijhouden van topische medicatie of make-up, deodorant, parfum, sun-block, (zelfbruinende) creme of andere huidlotions;
• Indien u ziek bent op de dag van behandeling of een koortslip heeft wordt het afgeraden de behandeling uit te voeren;

Hoe werkt de laserbehandeling?

Met de Long Pulsed Nd:YAG 1064 nm kunnen gesprongen bloedvaatjes behandeld worden van 0.1 tot 0.4 mm doorsnede. De laser geeft over de lengte van het bloedvat pulsen af en laat op deze punten het bloed stollen. Ook de vaatwanden raken verhit, waardoor de vaatjes dichtklappen. De huid zelf blijft intact en omliggende huid wordt minimaal verwarmd. Het lichaam ruimte de vaatjes vervolgens zelf op.

clearlift-alma
Benen Scheren

Tijdens de behandeling

Met de laser kunnen onze huidtherapeuten de bloedvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen verwijderen. De laser zoekt gericht naar het bloed in de haarvaatjes (oxyhemoglobine) en verwarmd vervolgens de vaatjes. Tijdens deze verwarming trekken de vaatjes samen in reactie op de beschadiging, waarna het lichaam de vaatjes vervolgens zelf opruimt. Tijdens de behandeling kunt u enige warme prikjes ervaren en de sensatie van een elastiekje dat tegen uw huid tikt. Dit gevoel zal tijdens de behandeling verminderd worden door de gekoelde tip van de laser, waardoor verdoving niet nodig zal zijn. De comfortabele koeling zal ervoor zorgen dat dit gevoel afneemt.

Na de behandeling

Wanneer de behandeling is afgelopen wordt uw huid extra gekoeld met coldpacks waardoor eventuele pijnsensatie snel verdwijnt. Uw huid kan wat roder ogen en er kan sprake zijn van een lichte zwelling of blaarvorming bij hoge instellingen. Wanneer er blaarvorming of vervelling optreedt moet het gebied ingesmeerd worden met vaseline of antibioticazalf tot de huid genezen is. De vaatjes kunnen lichtrood gekleurd zijn of paarsblauw verkleuren. Deze verkleuring zal in de komende dagen na de behandeling afnemen. Afhankelijk van het herstelvermogen van uw lichaam zullen de vaatjes in dikte en kleur afnemen. Dit proces kan enkele weken duren. Eventuele pigmentvlekjes zullen verdwijnen. Na de behandeling mag u direct weer aan het werk, maar het is belangrijk dat u een versterkte doorbloeding voorkomt. Het is namelijk belangrijk dat het stollingsproces niet wordt opgeheven na de behandeling. Vermijd daarom minimaal 7 dagen na de behandeling de sauna, sporten als hardlopen en verwarmde baden. Gebruik bij voorkeur de eerste 48 uur na de behandeling geen alcohol.

harmony-xl -logo
a

Resultaat
Na de behandeling van de vaatjes, ruimt uw lichaam de vaatjes op en mag u verwachten dat deze vaatjes wegblijven. Na circa 6 maanden is het resultaat zichtbaar en blijven de behandelde vaatjes voorgoed weg. Belangrijk om te onthouden is het feit dat wij met onze laserbehandelingen de vaatjes effectief kunnen behandelen, maar de oorzaak van het ontstaan van deze beenvaatjes niet weg kunnen nemen. U bent altijd welkom voor eventuele tips om het ontstaan van nieuwe beenvaatjes in de toekomst te voorkomen. Nieuwe vaatjes kunnen uiteraard weer behandeld worden.

Aantal behandelingen en interval
Gemiddeld adviseren wij 2 tot 3 behandelingen, maar dit is afhankelijk van de uitgebreidheid van de beenvaatjes. Iedere behandeling zal voor een verbetering zorgen en u bepaalt het aantal behandelingen afhankelijk van uw gewenste resultaat. Tussen iedere behandeling zit een intervalperiode van 6 tot 8 weken.

Mogelijke complicaties
Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam. Roestbruine huidverkleuringen kunnen ontstaan na de behandeling door pigment uit het ijzer van het bloed dat in de huid trekt. Deze verkleuring kan na enkele maanden verdwijnen. Mocht het na een half jaar nog zichtbaar zijn, dan kan dit uiteraard behandeld worden.