Image Alt

TCA Peeling

  /    /  TCA Peeling

TCA Peeling

Bij een chemische peeling wordt er een stof op de huid aangebracht dat de huid exfolieert. Op deze manier kunnen rimpels en onregelmatigheden van de huid verzacht worden. Het doel van de peeling is het verwijderen van oppervlakkige huidlagen, dit zorgt voor een egalisatie van de huid en kan zelfs pigmentvlekken laten verdwijnen.

Bij Pure Laserclinic werken we enkel met de TCA peeling van Skin Tech, dit omdat de kans op complicaties en ongewenste resultaten veel kleiner, de behandeling comfortabeler, en de downtime korter is dan bij andere peelings.

De Easy TCA® peeling kan ingezet worden voor veel verschillende indicaties. De peeling is zo ontwikkeld dat de bekende risico’s van een TCA peeling tot een minimum beperkt zijn. De resultaten zijn daardoor gelijkmatig en voorspelbaar. Door het aanbrengen van het post-peel-masker verdwijnt meteen het prikkende gevoel van de peeling hetgeen voor de cliënt comfortabel is. Er is één basisprotocol dat voor meerdere indicaties inzetbaar is. In aanvulling hierop worden er verschillende ondersteunende actieve crèmes ingezet, afgestemd op een specifieke indicatie (o.a. pigmentproblemen, atrofie van de huid, acne, zonneschade)

Er zijn contra-indicaties (zoals zwangerschap) waarbij je niet behandeld mag worden. Meld daarom eventuele ziektes, zwangerschap en medicijngebruik altijd vooraf aan de behandelend huidtherapeute.

tca-peeling-before-after

EASY TCA®

De EASY TCA® is geheel samengesteld om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. De TCA wordt gemengd met een base solution. Deze oplossing draagt er toe bij dat de actieve componenten de huid gelijkmatig en beter penetreren, het reduceert de kans op bijwerkingen en zorgt ervoor dat de peeling op ieder huidtype uitgevoerd kan worden, zonder voorbewerking van de huid. Zowel de saponines als de alfa-hydroxy-zuren verwijderen de make-up van de cliënt terwijl de peeling aangebracht wordt. Er wordt toch  geadviseerd de huid eerst te reinigen met de Skin Tech Cleanser aangezien make- up op silliconenbasis moeilijker te verwijderen is.  Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd.

Easy TCA Classic

Easy TCA Classic is geschikt voor de behandeling van pigment- en ouderdomsvlekken, (verkleuring) melasma en acné, verjongen van handen, behandeling van littekens en striemen, huidveroudering, sterke UV-schade, kleine levervlekken (ook wel ouderdomsvlekken genoemd), droge huid, melasma-chloasma-PIH en huidproblemen bij tieners. Advies behandeling 1-4 sessies met minimaal 8 dagen tussenpozen.

Nazorg

Om het beste resultaat te behalen dient u zich strikt te houden aan de opgelegde instructies tijdens de nazorg. Hier bent u voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor. Bij een TCA peeling kan geen nazorg fataal zijn voor de huid en het probleem verergeren. Na een behandeling gaat de behandelde plek vervellen. De huid heeft daarom hulp nodig zicht te herstellen.
Hiervoor zijn speciale crèmes beschikbaar die exact de juiste stoffen toevoegen die de huid uit zichzelf niet zo snel zal kunnen aanmaken. Uit voorzorg nemen daarom niet genoegen met uw eigen dag en nacht crème en voeren de specialisten de TCA peeling enkel nog uit in combinatie met de daarvoor bestemde nazorg producten. De juiste nazorg producten na een TCA peeling is afhankelijk van uw huidanalyse. Onze huidtherapeute zijn opgeleid om de juiste producten te adviseren aan de hand van uw huid.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden die er zijn voor u tijdens een geheel vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Kosten TCA Peeling